Mutlu Yıllar :)


Translate

26 Aralık 2011 Pazartesi

Yılbaşında Beslenme ve Spor

Yılbaşında Beslenme ve Spor

Bugünden itibaren, şu ünlü dört beyazı hayatınızdan çıkartmanız hem yeni yıla yeni alışkanlıklarla girmenizi hem de yılbaşı için seçtiğiniz giysinin üzerinizde daha iyi durmasını sağlar. Onların ne olduğunu biliyorsunuz tabii; un, şeker, tuz ve yağ. Çok kısa bir süre içinde kendinizi hafiflemiş hissettiğinizi göreceksiniz. Ayrıca, sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanmak ve aktarlarda kolaylıkla bulabileceğiniz yosundan her gün bir miktar tüketmek vücudunuzun su tutmasını engelleyecektir.

HAREKET

Yeni yılda daha fazla egzersiz yapmak istiyorsanız, kendinize ciddi bir spor programı hazırlamanızda fayda var. Ama şimdiden, her gün biraz yürümek ve merdiven çıkmakla işe başlayabilirsiniz. İnsana ilk bakışta yetersiz ve etkisiz gibi görünen bu önlemler sizi daha sıkı bir egzersiz programına hazırlar. Ayrıca, dans etmeyi unutmayın. Bunun için dans dersi almanıza ya da gece bir yere çıkmanıza gerek yok. Evinizde de pekala dans edebilirsiniz. Unutmayın, dans sadece kasları çalıştırmakla kalmaz aynı zamanda insana mutluluk verir, bu da sizi güzelleştirir. Zaten güzelliği de mutlu olmak için istemiyor musunuz?


Yılbaşında Beslenme
Yeni yıl eğlencenizin daha sağlıklı geçmesi sizin elinizde. Beslenme alışkanlığınızda dikkat edeceğiniz birkaç nokta ile yılbaşı sonrası
oluşabilecek vücut şişkinliği, alkole bağlı baş ağrısı ve sıkıntıları hatta kilo alımını da kontrol altına almış olacaksınız. ENT Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Ünitesi’nden Uzman Diyetisyen Meltem Karakale yılbaşı beslenmesinde dikkat edilecek noktaları anlattı.

Gün boyunca mutlaka 2 litre su içiniz. Bedeninizin hızlı çalışması, sindirim sisteminin düzenlenmesi, ödemleriniz atılması için su içmelisiniz. Gece boyunca su miktarınıza 1 litre daha eklemeyi unutmayın. Böylece alacağınız alkol ve tuzun ödemlerinden ertesi gün kolayca kurtulacaksınız.
Yılbaşının olduğu sabah ile kendinize dikkat etmeye başlayabilirsiniz. Mutlaka kahvaltı yapın. Böylece güne daha enerjik başlayabilirsiniz. Düzenli kahvaltı yapan bir kişi iseniz, tam tahıllı ekmek,az yağlı peynir,haşlanmış yumurta, yeşillik, 2-3 adet zeytin,taze meyve veya taze sıkılmış meyve suyu, diabetiniz  yoksa bal veya reçel  menünüzde bulunmalı.Kahvaltı yapmayanlardansanız size çok pratik  2 seçenek:
1-simit ve labne
2-kahvaltılık tahıl gevreği ve süt(az yağlı).
Kesinlike gün boyunca öğünlerinizi atlamayın.Öğle öğünüz az yağlı,protein ve sebze içerikli olmalı.Örnek olarak, yarım kase çorba, etli sebze yemeği, tam tahıllı ekmek ve salata (yağsız) verilebilir. Öğle öğününüzü atlarsanız akşama çok acıkmış olacaksınız. Kan şekeriniz düşeceğinden tatlı ve yağlı gıdaları yeme isteğiniz artacaktır. Bu gıdalar da ne yazık ki hızlı aldırıp zor verebileceğiniz kilo demektir.
Öğleden sonra ara öğün yapmayı unutmayın. Yılbaşı yemekleri geç yenmektedir. Öğleden sonra light yoğurt ve meyve yemeniz durumunda gün içinde azalmaya başlayan enerjinizi tekrar arttıracak ve kan şekerinizin düşmesini engelleyecektir.
Tüm gece boyunca süren yılbaşı yemeğini keyifli geçirmeniz gerekir. Yasak  yemekler yoktur, dikkat edilmesi gereken yemekler vardır.Ortalama yılbaşı menüsü: hindi, pilav, salata, kuruyemiş, meyve, zeytinyağlı sebze ve içecekler şeklinde düşünülebilir. Bu menüde dikkat edilmesi gereken noktalar, salatalarınızın yağ miktarı, sebze yemeklerinizin suyunun yenilmemesi, kuruyemiş seçeneklerinde ise yağsız patlamış mısır kasesi hazırlayın, fındık-fıstık yanına kuru üzüm, kuru kaysı, leblebi gibi eklemeler yapın.
Alkol alırken mutlaka yanında su içiniz. Yatmadan önce mutlaka su içiniz. Yılın ilk gününde kahvaltı yapınız ve kahvaltınızda su, taze sıkılmış meyve suyu, maydanoz mutlaka yiyiniz. Eğer spor da yaparsanız alkolün yan etkilerinde çok kısa bir sürede kurtulabilir ve yeni yıla kilo almadan girmiş olursunuz.
2012 yılında beslenmenizin sağlıklı ve dengeli geçmesi dileğiyle.

merry christmas,Christmas pictures,Yeniyıl resimleri,yılbaşı resimleri,Noel, yeniyıl mesajları,Yeni yıl gifleri,Christmas gifs

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder